Контейнерні перевезеня в напрямку Чорне море – Прибалтика.

Печать
Литва, Україна та Білорусь 12 травня підписали трибічну угоду з питань здійснення контейнерних перевезень в напрямку Чорне море – Прибалтика.
"Договір відкритий для підключення інших країн. Опрацьовується питання підключення до цього маршруту Польщі та Німеччини по перевезенню контейнерів через територію України. Крім того, свій інтерес з підключення до маршруту виражають північні країни Європи, особливо Швеція та Норвегія. Ми б хотіли, щоб Азербайджан також підключився до проекту контейнерних перевезень через грузинські порти Кулєви та Поті і далі з виходом на Центральну Азію. Азербайджанська сторона зацікавилася цим проектом", - сказав посол України в Азербайджані Борис Клімчук.

Торкаючись питань співробітництва Азербайджану та України в нафтогазовій сфері, дипломат відзначив, що азербайджанська сторона виявляє цікавість до будівництва НПЗ на території України. В цілому, за словами посла, потенціал для розширення двосторонньої співпраці між країнами дуже великий та йдуть переговори по дуже багатьох сферах - "від нафтогазу до сільгоспмашин, від добрив до космосу".

"Товарообіг між Азербайджаном та Україною хороший, але взаємні інвестиції не відповідають можливостям нашого бізнесу. За перший квартал 2008 року обсяг товарообігу між нашими країнами склав $146 млн., що на 32% перевищує показник аналогічного періоду 2007 року. Причому $74 млн. склав експорт товарів з України до Азербайджану, а на $72 млн. – імпорт азербайджанських товарів до України. Ми будемо згодні на негативне сальдо в нашому товарообігу та чекаємо, що це відбудеться при поставках азербайджанської нафти та нафтопродуктів до України", - сказав дипломат.