Антимонопольний мораторій у контейнерних перевезеннях

Печать

До 2015 року морські контейнерні перевізники імєєют право працювати в консорціуми, таке рішення прийнято Європейською комісією.

Дане рішення дозволить і надалі операторам контейнерних перевезень здійснювати організовувати спільні сервіси та економічно ефективно управляти контейнерними перевезеннями. Дані заходи не відповідають нормам європейського антимонопольного законодавства. Але на думку чиновників ЄС, дане законодавство може бути призупинена, якщо споживач виграє від кооперації операторів контейнерних перевезень. Консорціуми контейнерних перевізників мають право на імунітет від європейського антимонопольного законодавства з 1995 року, строком на 5 років (до 2010 року). Але це право було продовжено ще на 5 років.

Дане рішення дає гарантію і правову базу для економічно доцільного та регулярного сполучення між світовими портами і більшого охоплення портів.

Але в той же час, Європейська влада змінили умови, щоб підвищити конкуренцію контейнерних перевезень в / з портів ЄС. А имено раніше дозволялася консорціумам, що охоплюють до 35% ринку, інакше вони втрачали імунітет проти антимонопольного законодавства. тепер етадоля не повинна перевищувати 35%.